Spring naar de content

Humor bij de Jonge Socialisten (deel 2)

We blijven benieuwd wie toch die parodiërende campagneposters voor het CDA heeft opgehangen. Op de posters, in de lay-out van het CDA, prijkte niet het gezicht van lijsttrekker Wim van de Camp, maar de tronie van de Italiaanse premier Berlusconi. De poster speelt in op het feit dat het CDA in het Europees Parlement samenwerkt met de partij van Berlusconi. Een stem voor het CDA is derhalve een stem voor de Italiaanse premier, luidt de conclusie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

De Jonge Socialisten blijken achter de grap te zitten, lezen we in De Pers. De voorzitter van het JS-bestuur, Sven Stevenson, was eerder betrokken bij een staaltje campagnehumor op het PvdA-campagnebureau. Nu probeert hij zijn grollen blijkbaar uit op een breder platform.
Als we hem bellen voor een reactie blijft hij onbereikbaar. Ook andere leden van het bestuur willen niet reageren. “Alleen de voorzitter staat de pers te woord,” is hun repliek. Wellicht zijn de jonge honden van de PvdA ditmaal te ver gegaan in hun poging wat humor in de campagne te brengen.