Spring naar de content

Pr-kampioen

De prijs voor beste pr van het jaar gaat nú al naar Revu, dat een volle dag lang de media wist te beheersen met steeds weer nieuwe updates over twee reporters die mogelijk gegijzeld zouden worden wegens een staaltje participerende journalistiek met nertsenbevrijders. De druk werd zo hoog opgevoerd dat NRC Handelsblad zich genoodzaakt voelde de volgende dag ‘Geen gijzeling voor journalisten’ te koppen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Hoofdredacteur Altan Erdogan, hoe kregen jullie dat voor elkaar? “Gek hè? We hebben er eigenlijk niets aan gedaan. Ik had de verslaggevers wel beloofd dat we tot het uiterste zouden gaan om ze juridisch bij te staan. Maar dat was dus niet nodig.”

Waarom beet justitie niet door? “Ik denk dat ze geleerd hebben van eerdere arrestaties van De Telegraaf-journalisten en onze eigen Koen Voskuil, die in 2000 achttien dagen vast heeft gezeten. Het helpt namelijk niets.”

Justitie moet Revu wel hebben, hè? Enkele weken geleden werd u zelf opgesloten. “Ja, wegens de gekraakte e-mailbox van staatssecretaris van Defensie Jack de Vries.

Heb ik tweeënhalf uur in een klein hokje in Amsterdam-Zuidoost gezeten. Zonder sigaretten, dat was nog het ergste.”

En, schoten de oplages steeds omhoog? “Nee, jammer genoeg merkten we niks aan de losse verkoop.”

Onderwerpen