Spring naar de content

Slob: ‘Wilders tast rechtsstaat aan’

ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob heeft door dat de “harde PVV-aanpak van moslims” ook christenen aanspreekt. Na de uitslag van de Europese verkiezingen zal “de ChristenUnie zich verder moeten bezinnen op haar omgang met de PVV“, de partij die volgens Slob de rechtstaat aantast.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens Slob doet Wilders dat “als hij circa één miljoen Nederlanders democratische rechten ontzegt, zelfs in de Grondwet verankerde vrijheden als de vrijheid van meningsuiting maar ook de vrijheid van godsdienst en onderwijs, die zo onlosmakelijk verbonden zijn met de geschiedenis van ons land en onze identiteit”.

De CU-fractievoorzitter schrijft in zijn blog dat Wilders “meer dan ooit” moet worden gevraagd of hij “nog andere oplossingen ziet voor de aanpak van criminaliteit dan het in de knie schieten van jonge relschoppers” en of er ook nog “andere mogelijkheden zijn voor de omgang met de problemen op de Antillen, dan de eilanden op Markplaats te plaatsen”.

Volgens Slob heeft de ChristenUnie de afgelopen twee jaar Wilders veelvuldig bestookt met gerichte vragen, maar “opvallend is dat Geert Wilders een inhoudelijke gedachtewisseling stelselmatig uit de weg gaat”.