Spring naar de content

Aparte jongens, die VVD-gemeenteraadsleden

Wyb Feddema (56), sinds vijftien jaar VVD-gemeenteraadslid in Leeuwarden, is al enige tijd actief op Twitter, waar hij meestal serieuze, politiek getinte tweets plaatst. Maar wat voor een foto heeft hij de laatste dagen opeens op zijn account staan?!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Meneer Feddema, waarom heeft u een foto van uzelf in stripheld-outfit op uw Twitteraccount staan?
“Dat is een knipoog. Ik heb vorig jaar zomer en die zomer daarvoor meegedaan aan een actie met de naam SuberWyb, doe er wat aan! Ik loste toen elke dag een probleem op. Medewerkers hebben die foto destijds gephotoshopt. Ik werd uitgedaagd via Twitter om die foto te plaatsen. Er is ook een raadslid op Twitter die staat afgebeeld met een [[popup file=”2009-06/varkensneus_copy1.jpg” description=”varkensneus” alt=”Varkensneus” align=”left” ]]. Ja, als hij met een varkensneus op Twitter kan, dan kan ik als [[popup file=”2009-06/wybbat_copy1.jpg” description=”SuperWyb” alt=”Batman Wyb” align=”left” ]]!”

U denkt dat u nog wel serieus genomen wordt met zo’n foto?
“Het is een knipoog. Ik kan me best voorstellen dat mensen denken: wat is dat nou voor een gek? Maar zolang de varkensneus er ook nog is…Hij blijft er nog even op staan, maar niet te lang.”

U zit nu al vijftien jaar in de gemeenteraad. Nooit ambities gehad om naar Den Haag te gaan?
“Ik ben een echte Leeuwarder en het fijne van de gemeenteraad is dat je dicht op de mensen staat. Je krijgt direct resultaat te zien. Den Haag is zo’n ver-van-mijn-bed-show. Als ik veertig was geweest, was het een ander verhaal geweest. Nu hoeft het niet meer zo.”

Weet u trouwens dat u een Batmanpak aanheeft, en geen Supermanpak?
“Ja, dat weet ik. Maar ach, dat vind ik niet erg. Ik heb toch liever een Batmanpak dan een varkensneus!”

De varkensneus is trouwens Jeroen van den Beemt, gemeenteraadslid van de VVD in Roosendaal.


Onderwerpen