Spring naar de content

DWDD Light, zonder prik

Dijkgraaf: Wat ging er door je heen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Blijboom: Behalve rode bloedlichaampjes, bedoel je?

Dijkgraaf: Eh... Nee, toen je laatst met je auto door de vangrail schoot en op de andere weghelft terecht kwam. Schrok je?

Blijboom: Schrikt iemand als-ie op de andere weghelft terecht komt...? Daar moet ik even over nadenken.

Dijkgraaf: Zag je, zoals je vaak hoort, je hele leven aan je voorbij gaan?

Blijboom: Volgens mij heb ik niet eens een rijbewijs, laat staan een auto. Waar héb jij het over?

Dijkgraaf: Op mijn briefje staat dat je Judith Sargentini bent, de lijsttrekker van GroenLinks bij de Europese Parlementsverkiezingen. En je had vorige week een ongeluk. Toch?

Blijboom: Drink je weer?

Dijkgraaf: Huh? Hè? Shit! Jij bent een man. Een man! Dat staat niet in...

Blijboom: O God Dijkgraaf, moet ik een glaasje water halen? Rustig aan, relax! Of hoe zegt de jeugd dat tegenwoordig ook alweer? Chill!

Dijkgraaf: Blijboom! Pardon. Ik zat even helemaal in mijn rol als Froukje Jansen. Je weet wel, die dwerg die sinds Matthijs van een welverdiende vakantie van vier maanden geniet aan tafel zit bij DWDD-vervanger DZDD. De Zomer Draait Door, heet het voluit. En Froukje kan niets, snapt niets en verbloemt haar totale wezenloosheid totaal niet. "Ik lees nu van de autocue een vraag op aan Johannes van Dam, maar ik heb geen idee wie Johannes van Dam is. Die dikke met die sigaartjes in zijn kaak of die gladde vertegenwoordiger die per ongeluk in de politiek zit voor D66, ik geloof als minister," zegt ze dan. To-ta-le leegheid.

Blijboom: O ja, dat mutsje dat geen idee had wie Mohammed Ali is! Dat gansje dat je alles van vóór 1980 kunt verkopen als zijnde jouw eigen primeur. Twan Huys flikte het met die aanslag op dat zooitje troonpretendenten met die baretten onder leiding van die rottige Spanjaard die Irene ooitvan ons heeft afgepakt! "Dit heeft ze nooit eerder tegen iemand gezegd," zei Huys schaamteloos, vermoedelijk omdat hij wist dat hij aan het sparren was met een vlieggewicht, om maar even in bokstermen te blijven.


Dijkgraaf: Weet je dat zij in 2001 een van de sterren van 6pack was, met Sophie Hilbrand, die dikke Menno Köhler en die kleine allochtoon mét auto, maar zónder rijbewijs, Chris Silos? Alleen Hilbrand heeft het gered, bewijst Froukje Jansen op nogal gnante wijze.

Blijboom: Nu moet ik je corrigeren: ook Nicolette Kluijver heeft het sinds 6pack ver geschopt. Maar die heeft dan ook wel wat meer in haar mars dan die Froukje. Maar ik vind het een beetje lullig om dat meisje alleen als schuldige aan te wijzen. Dat DZDD het zwakbegaafde zusje is van DWDD ligt niet alleen aan háár. Er zit bijvoorbeeld ook nog een stagiair naast die er niks van bakt. En laten we eerlijk zijn: ook redactioneel stelt het allemaal bar weinig voor.Zo zijn de grappen aan begin en eind ronduit erbarmelijk. Tja, DZDD is DWDD Light waar bovendien de prik vanaf is. Niet te hachelen!

Dijkgraaf: Of geniale televisie? En spéélt Froukje het Domme Donkerblondje. Twee jaar geleden sprak ze in de Viva nog de ambitie uit iets te betekenen op aarde. "Overal ter wereld worden vrouwen misbruikt bij wijze van oorlogsstrategie, ze worden genitaal verminkt. Over dat soort dingen wil ik graag een programma maken," zei ze toen. Nou, dan bedoelde ze niet de schoolkranteditie van DWDD. Nee, dit meiske heeft verborgen talenten, Blijboom. Goed verborgen talenten. Verder heb je volkomen gelijk: als je je als gast laat lenen voor een bezoek aan DZDD, dan ben je ijdeler dan Estelle Gullit-Cruijff, Vanessa Breukhoven en Marijke Helwegen bij elkaar.

Blijboom: Tom Egbers wist dat nog niet, toen hij werd uitgenodigd om Andere Tijden Sport te promoten. Oeh, wat zat Tommie zich te verbijten toen hij moest uitleggen dat Ali vroeger een beroemde bokser was! En dat die meneer niet écht boos was als hij buiten de ring richting Frazier of Foreman liep te schreeuwen, maar dat dat erbij hoorde, bij wijze van show. Niet dat het indruk maakte, want Froukje en die stagiair zaten de volgende vraag alweer in hun kop te stampen. Tom had zijn verhaal net zo goed tegen de koffieautomaat kunnen afsteken.


Dijkgraaf: Ik stop met klein bier en ga Buitenhof kijken op uitzendinggemist.nl. Met Clairy Polak. Een vakvrouw!

Blijboom: Mee eens. En zal ik eens een voorspelling doen?

Dijkgraaf: Nou?

Blijboom: De Zomer Draait Door haalt de Kerst niet.

Onderwerpen