Partners in wijn

import de kring 12 jun 2009 Cultuur

Heel sympathiek natuurlijk, dat de Amsterdamse milieuwethouder Marijke Vos (GroenLinks) met meubelmaakster Ief van Meegeren en de journalisten Maarten Evenblij (tevens de partner van Vos) en René Didde een wijnboerderij in Frankrijk bezit.

Maar als blijkt dat Didde onlangs zijn zakenpartner interviewde voor een artikel over Amsterdamse ecostroom (de Volkskrant, 25 mei), begint de schoen toch te wringen.

Of niet, hoofdredacteur Pieter Broertjes? “Ik heb het artikel niet opgemerkt. Maar alleen een paar quootjes van Vos in een nieuwsverhaal, dat lijkt me niet zo bezwaarlijk.”

Zijn er afspraken over wat wel en niet mag? “Niet dat ik weet. René is professioneel genoeg om geen groot interview met Vos te maken. Dat zou niet handig zijn.”

U voelt zich er niet ongemakkelijk onder? “Helemaal niet. Het is goede wijn trouwens! Ik neem er zelf ook van. Je zou hem ook moeten proberen.”

Maarten Evenblij, freelance wetenschapsjournalist, benadrukt dat de wijnboerderij nog geen winst maakt. “We produceren 60.000 kilo druiven per jaar, een kilo levert 35 cent of zo op. Rijk worden we er niet van. Daarnaast verbouwen we biologische linzen en erwtjes, en daar valt al helemáál geen droog brood mee te verdienen.”

Reageer op artikel:
Partners in wijn
Sluiten