Spring naar de content

Pechtold verlost Wouter Bos

“Na de verkiezingsnederlaag van de PvdA verwachtte ik vooral zelfreflectie,” schrijft D66-leider Alexander Pechtold in zijn weblog. Groot was zijn verbazing toen hij zaterdag het interview van Bos met de Volkskrant las.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De PvdA-leider weet kennelijk niet wat ‘zelfreflectie’ betekent. In plaats daarvan richtte hij ‘zijn pijlen’ niet alleen op die arme Thijs Berman, maar ook op Pechtold. Bos zei niet te begrijpen dat de D66-leider wordt gezien als de grote bestrijder van Wilders. Want Pechtold “heeft nog nooit iets inhoudelijks gezegd over integratie, anders dan dat hij het met Wilders oneens is. Wat er moet gebeuren, daar hoor je Pechtold niet over”.

Pechtold voelt zich aangesproken en heeft besloten de in moeilijkheden verkerende Bos “en zijn PvdA-vrienden te verlossen van hun opdracht zich dagelijks publiekelijk over deze kennisachterstand te beklagen”. In Pechtolds visie op integratie speelt de arbeidsmarkt een hoofdrol: het ontslagrecht moet worden aangepast. “De liberaal Bos uit 2006 was dit met mij eens, maar heeft elke hervorming onder druk van zijn partij ingeslikt.”

Bos is overigens erg geschrokken van de reacties die zijn dolksteek in de rug van Berman heeft opgeleverd. In zijn weblog schrijft hij het allemaal niet zo te hebben bedoeld (…)