Spring naar de content

Simek: ‘Ik heb Groenteman werk gegeven’

Froukje Jansen zal 8 juni 2009 nog lang heugen. Op die dag werd de presentatrice van De Zomer Draait Door stevig de les gelezen door oud-radiopresentator Martin Simek. “Mag ik een zin afmaken die belangrijk is? Luister je of luister je niet?” Na deze woorden smeet hij ook nog haar vraagkaartje weg. Oplossing van de VARA: de schutterende presentatoren werden afgelopen weekend interviewtechnisch bijgespijkerd door Hanneke Groenteman, zo wist Simek te melden aan RTL Boulevard. Dat had hij niet mogen zeggen van Groenteman… Op haar weblog [[popup file=”2009-06/afbeelding_8_copy1.png” description=”noemt” alt=”Weblog Groenteman” align=”left” ]] ze Simek, die haar ‘persoonlijk kwaad heeft berokkend’ achtereenvolgens ‘egocentrisch’, ‘onelegant’ en ‘een klein mannetje’. Simek is het daar niet mee eens.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Meneer Simek, u was egocentrisch en onelegant.
“Ik was niet blij met mezelf, maar een gesprek heeft altijd een bepaald niveau. Als je onder je eigen niveau zakt, bevind je je op een terrein waar je je niet thuis voelt. En daar was ik niet thuis, dan moet ik Froukje daarop attenderen. Door te zeggen ‘sorry op dit niveau kunnen we niet praten’. Als ik op het niveau dat door Froukje werd aangeboden ga praten, breng ik mezelf in gevaar.”

Maar wat vindt u van de kritiek van Groenteman?
“Ik heb een andere mening dan Hanneke. Dat is ook begrijpelijk, want Hanneke is een heel ander iemand dan ik. Zij had haar succes door zichzelf te blijven en ik had succes door ook mezelf te blijven.”

Vindt u dat u Groenteman ‘kwaad heeft berokkend’?
“Het waren gewoon gesprekjes van niets, daarom werden ze ook door Hanneke bijgeschoold. Om het niveau op te vijzelen. Ik zat helaas vóór de bijscholing in het programma. Als ze al bijgeschoold was, was er geen probleem. Ik vind het eigenlijk wel lief en grappig van Hanneke dat ze dat heeft gezegd. Ik heb eigenlijk voor werk voor haar gezorgd, dat is toch mooi.”

Heeft u spijt dat u openhartig was tegen RTL Boulevard?

“Boulevard belt me en ik zeg wat ik weet. Ze vroegen me wat ik van Froukje vond. Natuurlijk vind ik iets, maar dat doet er na het weekend niet toe, want dan is ze bijgespijkerd. Dan hebben we het over een andere Froukje. Ik heb geen televisie, maar ik denk dat ik vanavond naar DZDD kijk en meteen een brief naar Froukje schrijf met mijn complimenten. De volgende brief gaat naar dan naar Hanneke dat ze fantastisch werk heeft geleverd!”

Het gewraakte fragment uit De Wereld Draait Door: