Spring naar de content

Simek over buurvrouw Jansen: ‘Ik dacht al, waar ken ik haar van?’

Laatste hoofdstuk in de soap tussen Froukje Jansen & Martin Simek die begon met een gênante aanvaring in De Zomer Draait Door: de twee blijken buren! Simek vindt het niet gek dat hij zijn buurvrouw nooit herkende: “Ik heb al sinds 1972 geen televisie.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Meneer Simek, u heeft ruzie met uw buurvrouw!
“Oh ja? Kijk eens aan, wat leuk. Ik dacht al: waar ken ik haar van? Maar ik heb geen televisie, al sinds 1972 niet meer. Ik kijk nooit. Dus hoe zou ik haar kunnen herkennen? Maar nu je het zegt: ik heb haar al een paar keer gegroet.”

Toen we u eergisteren spraken nam u zich voor excuusbrieven te schrijven aan Froukje Jansen en Hanneke Groenteman. Al aan begonnen?
“Ik weet niet wat ik gezegd heb. Als ik dingen zeg, is het ook retorisch. Ik heb al geen brieven meer geschreven sinds mijn ouders zijn overleden. Is veel te veel gedoe.”

U was even het gesprek van de dag. Hoe kijkt u terug op de aanvaring met Jansen?
“Kijk, ik ben drie keer bij Matthijs (Van Nieuwkerk, red.) geweest. Ik weet ook hoe het is om zes of acht minuten te praten. Maar Froukje is te gehaast. Ze is welwillend – ze doet ontzettend haar best – maar te opgejaagd. Die meisje kan dat niet echt. Maar dat is eerder de fout van de VARA, niet van haar. Had daar Wilfred Genee neergezet, die kan dat. Of maak een heel ander programma, dan kan Froukje weer wel.”
 
Gaat u het nog goedmaken met uw buurvouw?
“Ik sprak Froukje voor de uitzending op de gang. Ik dacht: ze is een heel natuurlijk iemand. Maar in de uitzending helemaal niet meer!”

Kunnen jullie straks door één (voor)deur?
“Ik wens haar alle succes toe. Maar laten we er verder over ophouden. Het was een emotionele dag.”