Spring naar de content

Verdonk blij met Wiegel en Van der Laan

Rita Verdonk, in de peilingen goed voor één tot twee zetels, geniet nog steeds het vertrouwen van VVD-coryfee Hans Wiegel, zo bleek gisteren uit zijn column. Rita zelf heeft er ook nog alle vertrouwen in en is blij met zijn steun. Ook is ze blij met de nieuwe integratie-minister Eberhard van der Laan (PvdA).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Wiegel denkt dat de ‘duidelijke, altijd luisterende en hartelijke’ Verdonk een alternatief kan zijn voor de ‘extreme en altijd boze’ Geert Wilders.

Mevrouw Verdonk, ziet u zichzelf als hét alternatief voor de extreme, boze Wilders?
“In de eerste plaats zie ik mijzelf als volksvertegenwoordiger. Trots op Nederland is een hele positieve beweging. In tegenstelling tot Wilders sluiten wij niemand uit, ook de moslims niet. We beoordelen iemand niet op religie, maar op gedrag. Zolang iemand zich aan de wetten en regels houdt die er in dit land gelden, is iedereen welkom, in Nederland en bij Trots op Nederland.”

Uw hartelijke persoonlijkheid, zoals de heer Wiegel het omschrijft, gaat dat u helpen in de strijd met Wilders?
“Ik ben wie ik ben. Ik ben van handhaven, maar ook van vertrouwen en van gezelligheid. We hebben de naam Trots op Nederland niet voor niets gekozen. Een ander groot verschil met Wilders is dat ik destijds als minister al heb laten zien dat mijn beleid werkt, als het gaat om vreemdelingenzaken en integratie.”

Hoe doet de huidige minister van Integratie het?
“Ik ben erg blij met minister Van der Laan, zeker na Vogelaar. Er zijn twee jaar verloren gegaan. Daar is de PvdA - en het hele kabinet - voor verantwoordelijk. Van der Laan heeft goede en reële plannen. Of hij die waar kan maken binnen de verdeelde PvdA is een tweede, dat moeten we nog zien.”

Hoe gaat u de kiezers wegtrekken bij de andere partijen?
“Door mij in te zetten voor de belangrijkste zaken. Ten eerste veiligheid. Ik maak me daar grote zorgen over. Ten tweede de immigratie en integratie. Staatssecretaris Albayrak doet helemaal niets. De immigratiecijfers rijzen de pan uit. Ten derde moeten er dringende maatregelen worden genomen om de kredietcrisis tegen te gaan. De kredietstroom moet weer op gang komen, de hypotheekgarantie moet worden verhoogd en de overdrachtsbelasting moet worden afgeschaft.”