Spring naar de content

Zand erover

De lezers van het AD/Utrechts Nieuwsblad, De Telegraaf en huis-aan-huisblad Ons Utrecht kunnen gerust zijn: in hun periodieken geen artikelen meer over de affaire-Wolfsen. De rust is volledig wedergekeerd in de Domstad nadat het lokale journaille vorige week op audiëntie mocht bij burgervader Aleid Wolfsen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Elf journalisten werden uitgenodigd om nog even na te praten over de affaire die leidde tot de vernietiging van 130.500 exemplaren van Ons Utrecht, het ontslag van AD/UN hoofdredacteur Arjeh Kalmann, de onvrijwillige overplaatsing van verslaggever Hans Paul Andriessen en de landelijke bekendheid van 'Aleid de Papierversnipperaar'.

Na afloop verplaatste de bijeenkomst zich naar café Willem Slok, in handen van journalist Ton van den Berg.

De burgemeester kwam zowaar mee. Het was al pais en vree wat de klok sloeg, op een uitbarsting van hoofd communicatie Roland Jurriëns na. "U kent de regels!" beet hij een van de aanwezige journalisten toe, die een eenvoudige procedurele vraag stelde. Een van de communicatiemensen voegde HP/De Tijd, op voorwaarde van anonimiteit, toe: "De kwaliteit van de afdeling voorlichting zou inderdaad wat omhoog kunnen."

Saillant: ook Ons Utrecht-hoofdredacteur Robert Jan van der Horst was aanwezig. Eerder zei hij in HP/De Tijd dat Wolfsen zijn excuses moet aanbieden aan Wouter de Heus, de auteur van het gewraakte artikel over Wolfsens gedeclareerde huurkosten. Maar daar heeft Van der Horst niet over gesproken met Wolfsen. Weinig collegiaal: "Daar bemoei ik mij niet meer mee. Dat is aan De Heus."

Toen Ons Utrecht-medewerker Jos van Sambeek tegen de burgemeester zei: "Zand erover!", was voor iedereen duidelijk hoe laat het was. Of zoals Parool-veteraan Jos Goos verzuchtte: "In elke andere stad had de burgemeester moeten opstappen. Maar ja, dit is Utrecht." BP

Onderwerpen