Spring naar de content

Jack de Vries vecht tegen muggen

Staatssecretaris Jack de Vries (CDA) van Defensie heeft afgelopen week in de bossen van Noorwegen een zware strijd moeten leveren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hij was te gast bij de eindoefening van een aantal ROC-scholen. De leerlingen van de richting Vrede en Veiligheid of Oriëntatiejaar KL waren daar samen met cadetten van de KMA druk bezig met tien dagen overleven in de enge Noorse bossen.

Grootste vijand: muggen! Zo ondervond ook De Vries aan den lijve, schrijft hij in zijn weblog. Maar de scholieren lieten zich ‘zelfs’ niet door deze gevaarlijke beesten uit het veld slaan.

Doel van de trip was de ROC-leerlingen over te halen om te kiezen voor een vervolgcarrière bij Defensie. Volgens De Vries werkt het reisje: “De uitval bij deze opleidingen is veel lager dan bij de overige opleidingen van het ROC.” Ondanks de vette bezuinigingen heeft Defensie dan ook besloten dit project “te verdubbelen” van in totaal 1200 naar 2400 leerlingen.