Spring naar de content

Pechtold: ‘Laat Iraanse media maar naar Nederland komen’

D66-leider Alexander Pechtold vindt dat het tijd wordt dat de internationale gemeenschap eens wat gaat doen aan de situatie in Iran, die ‘ernstig uit de hand begint te lopen’. Hij vindt dat de Iraanse media vanuit Nederland kunnen gaan werken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Sinds de verkiezingen in Iran, die werd gewonnen door hardliner en zittend president Mahmoud Ahmadinejad, wordt er elke dag geprotesteerd door Iraniërs die de oppositie steunen en denken dat de verkiezingen zijn vervalst.

Die demonstraties worden nogal hardhandig neergeslagen: er zijn al doden gevallen. Pechtold vindt, in tegenstelling tot zijn grote politieke vijand Geert Wilders, dat de diplomatieke banden met Iran niet moeten worden verbroken. ”Zolang we daar een ambassade hebben kunnen we politieke vluchtelingen en demonstranten ook helpen. Ook kunnen we beter volgen hoe het met de rechtsgang gaat en controleren of sancties ten aanzien van handel worden gehandhaafd.”

Vrije Iraanse pers die het werk onmogelijk wordt gemaakt, moet de ruimte krijgen om vanuit Nederland toegang te krijgen tot internet en bijvoorbeeld een radioprogramma uit te zenden.

Politie in Iran schiet meisje dood:

<object width=”410″ height=”344″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/OASNYP2wogc&hl=nl&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/OASNYP2wogc&hl=nl&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”344″></embed></object>

Onderwerpen