Spring naar de content

Opgestapte fractievoorzitter kreeg inzage in artikel

Remine Alberts, fractievoorzitter van de SP Amsterdam, is per direct uit de enquêtecommissie gestapt die onderzoek doet naar de besluitvorming rondom de Noord/Zuidlijn. Reden, zo vertelt ze in De Telegraaf van vanochtend: een kritisch artikel in HP/De Tijd van twee weken geleden over de Floplijn. Daarin schaart ze zich bij de raadsleden die zich door Geert Dales ‘besodemieterd’ voelen. Quote uit het Telegraaf-stuk: “Ze bezweert het niet zo te hebben gezegd.” Echter: de SP-voorvrouw kreeg inzage in het artikel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Mevrouw Alberts, waarom bent u het nu, dertien dagen na publicatie, opeens oneens met de inhoud?
“Ik had moeten reageren op jullie e-mail, maar ik kwam net terug van een ziekenhuisopname. Ik had 350 mails in mijn inbox. Die van HP/De Tijd is er doorheen geglipt.”

Mag u geen kritiek geven op de besluitvorming rondom de Noord/Zuid-lijn?
“Nee. Als er maar een schijn van bevooroordeeldheid bestaat, kan ik beter opstappen. Het gaat om waarheidsvinding; die wordt belemmerd door mijn naam in het artikel. Daarom is het een verstandige beslissing dat ik opstap. De commissie moet onafhankelijk onderzoek kunnen doen. Waar de SP trouwens al vier jaar voor pleit.”

Besloot u zelf op te stappen?
“Er is intern over gesproken. Meerdere keren.”

Over hoeveel gesprekken hebben we het?
“Wil je het geturfd hebben? Dat weet ik echt niet.”

Blijft u wel fractievoorzitter?
“Ik trek me niet terug. Kom nou!”

Onderwerpen