Spring naar de content

Pekela klaagt: ‘Wij komen niet van reputatie af’

Onderzoek van Elsevier wijst uit dat Naarden de beste gemeente om te wonen is. Tweede is Amstelveen, voor Heemstede. Op plaats 441 – allerlaatste – eindigt Pekela. In het Groningse gehucht halen ze hun schouders op: “Het zullen wel vooroordelen zijn.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Eigenlijk niks is goed in Pekela, laten de resultaten zien. Waar andere gemeenten met een lage ranking het meestal op een paar punten nog wel goed doen, krijgt Pekela op geen van de criteria meer dan het predikaat ‘redelijk’ mee.

“Wij vinden het een beetje een ongeloofwaardig verhaal,” aldus gemeentewoordvoerder Gerard Brunink. “Onze inwoners zijn over het algemeen zeer tevreden, zo blijkt ook uit externe tevredenheidsonderzoeken. We hebben een rijk verenigingsleven en vele faciliteiten. Wel hebben we een relatief hoge werkloosheid, maar dat is regionaal of zelfs provinciaal het geval.”

Maar hoe kan het dan toch dat Pekela de hekkensluiter is op de lijst van Elsevier? “Het zullen wel vooroordelen zijn. Soms lijkt het alsof al het nieuws uit Pekela een extra dimensie krijgt. Pekela heeft in het land een bepaalde reputatie gekregen en daar komen we niet meer van af.” Men neemt daarom ook niet meer de moeite om anderen te overtuigen. Brunink: “Wij leven hier gelukkig en tevreden, en daar gaat het om.”