Spring naar de content

Necrofilie

Jan Blokker (82), nestor van de Nederlandse journalistiek en columnist bij nrc.next, ziet het beleid van de Nederlandse kranten met verbazing aan. De columnist, die drie jaar geleden de Volkskrant verruilde voor de jongste betaalde kwaliteitskrant van Nederland: “Allerlei technologische en nieuwe invalshoeken moeten zorgen voor een groter lezerspubliek. Dan denk ik: kijk nou verdomme eens naar nrc.next. Hans Nijenhuis heeft met zijn concept de hiërarchie van het nieuws doorbroken. Lezers willen achtergronden, diepgang, oorzaken en gevolgen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“Er zullen er ongetwijfeld verdwijnen. De Nederlandse journalistiek takelt zichtbaar af. Nu ga je me een oude chagrijnige man vinden, maar ik moet zeggen: vroeger was alles beter. Journalistiek is een ambacht, net zoals film en televisie ambachten zijn. Deze ambachten worden tegenwoordig weggemieterd. Een journalist van de schrijvende pers moet geen televisie willen maken.”

“Remco Campert. Die man kan op een briljante manier over helemaal niets schrijven. Daar ben ik soms best een beetje jaloers op.”

“Ik heb Martin Bril nooit goed gevonden. God hebbe zijn ziel, maar die man schreef zichzelf echt kapot.”

Wat vond u van de wekenlange Volkskrant-serie ‘In de geest van Martin Bril’?

“Ze hadden veel eerder moeten ophouden met die lijkenpikkerij. Het leek bijna necrofilie om Martin Bril zo lang op de voorpagina te laten verschijnen.”

Onderwerpen