Spring naar de content

De SP gaat postbodes redden

Woede. Onbegrip. Schandalig. Woorden waarmee SP-Kamerleden Sharon Gesthuizen en Harry van Bommel de gevoelens beschrijven die bij hen opkomen als zij denken aan het plan van TNT om 11.000 mensen te ontslaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“Op dit moment zoeken de vakbonden nog naar alternatieven voor de afgewezen cao, maar TNT heeft zijn conclusies blijkbaar al getrokken. De TNT-werknemers en hun vertegenwoordiging worden als oud vuil behandeld,” zegt Gesthuizen.

Om de postbodes te helpen, lanceerde zij eerder al een website: www.reddepostbode.nl. Daar komen boze reactie binnen van postbodes, die samen met de SP actie willen gaan voeren. Liever strijdend ten onder, dan ons zo te laten behandelen, zegt Rob van der Post, de woordvoerder van het actiecomité.

Volgens Van Gesthuizen is de Tweede Kamer hoofdschuldige van ‘deze tragedie’, omdat de Kamer heeft ingestemd met liberalisering van de postmarkt. En nu willen de partijen niet met haar in debat over de ontslagen. “Als ik daarover wil debatteren geeft geen enkele partij thuis. Dat vind ik verraad.”