Spring naar de content

Geweld op parlementaire barbecue

Zoals elk jaar protesteerde de Partij voor de Dieren (PvdD) ook dit jaar tegen de barbecue op het Binnenhof. Maar dat liep gisteren nogal uit de hand, toen de uitbater van perscentrum Nieuwspoort woedend werd vanwege de actie. Hij gebruikte fysiek geweld tegen Eerste Kamerlid Niko Koffeman. De Partij voor de Dieren heeft aangifte gedaan bij de politie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De fractiekamers van de PvdD grenzen aan de tuin van Nieuwspoort, waar de barbecue werd gehouden. Vanuit de openstaande ramen lieten PvdD-medewerkers ballonnen op in de vorm van varkens en koeien, met daaraan kaartjes met de tekst ‘Boe’. Ook lieten ze dierengeluiden horen.

De aanwezigen keken even naar boven en konden er wel om lachen. VVD-leider Mark Rutte: “Ludiek. Ach, het hoort erbij.” De uitbater van Nieuwspoort dacht er anders over en drong de fractiekamers van de PvdD binnen. Jetske Schrijver, woordvoerder van de partij: “Hij mag sowieso al niet op onze kamers komen, dat is verboden. Vervolgens trok hij met veel geweld onze geluidsapparatuur uit het stopcontact. Toen Niko daarop reageerde, gaf hij hem een bodycheck. Hij wilde doorgaan, maar er kwam een bewaker op het tumult af, die er tussen kwam.”

“We hebben aangifte gedaan van mishandeling en van de materiële schade die is toegebracht aan onze apparatuur. Niko is gelukkig niet gewond geraakt,” aldus Schrijver.