Spring naar de content

Is het uit tussen Johan en Johan?

Deze week treffen we een uitgebreid interview met Johan Cruijff in de Sportweek. In de Sportweek? Dat is toch de concurrent van Voetbal International van Johan Derksen, die altijd twee handen op één buik was met Cruijff? Misschien kan de betreffende Sportweek-journalist, Bart Vlietstra, ons wat meer vertellen. Hij: “Blijkbaar wilde Cruijff toch nog eens zijn verhaal doen over Ajax.” Johan Derksen vindt de interviewkwestie ondertussen ‘geen item’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

In het bewuste Sportweek-artikel rekent Cruijff af met het Ajax-bestuur (‘Ze hebben Marco bewust op zijn bek laten gaan’) en zoekt hij toenadering tot zijn oude vriend Van Basten (‘Met Marco had ik geen enkel probleem’).

Bart Vlietstra, hoe regelde u uw interview met Johan Cruijff?
“Ik was er al een tijdje mee bezig maar eigenlijk ging het uiteindelijk vanzelf. Ik werd uitgenodigd door Cruijff Classics om naar de Pitti Uomo beurs in Florence te komen. Misschien dat ik Cruijff zelf ook nog even zou kunnen spreken, maar er lag niks vast. Natuurlijk boekte ik een ticket want je weet maar nooit. Ik raakte toch met Cruijff aan de praat en op een gegeven moment heb ik mijn bandje maar aangezet. Blijkbaar wilde hij toch nog eens zijn verhaal doen over Ajax. Hij heeft ook bijna niks geschrapt achteraf.”

Maar waarom doet hij zijn verhaal bij u en niet bij Voetbal International?
“Cruijff heeft zich sowieso een beetje teruggetrokken uit het mediageweld, merk ik. Ik zie hem bijna niet meer bij de NOS of de VI. Wij hebben als Sportweek nooit problemen met hem gehad. Misschien dat het klikte en Cruijff dacht: ‘Die jongen weet er iets van’. Ik weet het niet. Over de relatie tussen Cruijff en de VI kan ik niks zeggen. Dat interesseert me ook niet.”

Ook Johan Derksen, die net terug is van een maand vakantie, interesseert het niet, of tenminste, dat zegt hij: “Ik vind het geen item en ik heb verder dan ook geen behoefte om er iets over te zeggen.” Benieuwd of we Cruijff binnenkort nog in de VI zullen tegenkomen…