Spring naar de content

‘Borghouts gedraagt zich als arrogante koning’

Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) maakt in zijn column gehakt van Harry Borghouts (GroenLinks), de in opspraak geraakt commissaris van de koningin in Noord-Holland. “Deze GroenLinkser is één van de best betaalde bestuurders van Nederland. En één van de meest arrogante.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“De meeste provincies hebben een commissaris van de koningin. Noord-Holland heeft een koning-commisaris: Harry Borghouts,” schrijft Van Raak. “Hij krijgt een vorstelijk inkomen, maar hoeft als koning niet veel te doen. Daarom heeft Borghouts veel bijbanen, waarmee hij ook weer veel geld verdient.”

Borhouts weigert af te treden, terwijl het voor een groot deel zijn schuld is dat Noord-Holland 78 miljoen euro is kwijtgeraakt, door het bedrag bij een verkeerde IJslandse bank te stallen. De provinciale volksvertegenwoordigers vroegen hem wel één van zijn bijbanen (bij pensioenfonds ABP) op te geven, maar ook dat weigert deze koning, aldus Van Raak. “Koning Borghouts voelt zich ver verheven boven de werkelijkheid (…). Koning Borghouts draagt de kleren van de keizer. Iedereen kijkt erdoorheen. Dit kleed van arrogantie staat een GroenLinkser slecht.” Inmiddels is bekend dat Borghouts zijn nevenfunctie toch opgeeft, evenals vijf andere bijbanen.

Onderwerpen