Spring naar de content

Dood Jackson geen boek waard

Het is alweer meer dan een week geleden dat Michael Jackson overleed. In de winkels zien we schappen vol met cd’s en dvd’s over zijn optredens en zijn muziek. Maar waar blijven de boeken over het enerverende leven van de King of Pop? Alleen de voorzitter van de Nederlandse Michael Jackson-fanclub heeft aangekondigd een boek te gaan schrijven. Evert Santegoeds, hoofdredacteur van weekblad Privé, had acht dagen na de dood van Pim Fortuyn een [[popup file=”2009-07/17743987_copy1.jpg” description=”biografie” align=”left” ]] in de winkel liggen. Waar blijft zijn Jackson-boek?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Evert Santegoeds, waar blijft uw boek?
“In dit geval komt er van mij geen boek. Het is natuurlijk wel een running gag: wie zal de eerste profiteur zijn? Maar ik doe daar niet aan mee.”

Waarom denkt u dat er nog niemand op ingesprongen is bij Jackson?
“Tja, dat zie je ook bij de dood van andere beroemdheden. Eerst is het heel heftig nieuws, maar na de begrafenis ebt het snel weg. Bij Pim was dat anders. Daarna kwamen nog verkiezingen, en dat was toch een leven wat niet af was. Bij Michael Jackson had niemand verwacht dat hij negentig zou worden. Daarnaast is het allemaal tweedehands informatie.”

Bij Fortuyn niet?
“Nee, bij Pim heb ik echt drie dagen en twee nachten doorgeschreven en kon ik veel mensen spreken. Michael Jackson staat te ver weg. En daarnaast weet ik niet of mensen het willen lezen.”

Hoe bedoelt u?
“Nou ja, fans willen de ellende niet horen en voor anderen is het leven van Michael Jackson niet interessant genoeg om een heel boek over te gaan lezen. We hebben wel een special overwogen bij Privé maar ook dat doen we niet. Dan duurt het toch een paar weken voordat deze uitkomt en dan is het al geen nieuws meer.”