Spring naar de content

PvdA-problemen beheersen opiniepagina’s

Het was dit weekend bijna niet mogelijk een krant open te slaan of op een opiniesite te kijken, zonder kritiek op de PvdA-top voorgeschoteld te krijgen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ella Vogelaar, die enkele weken geleden kritiek op PvdA-leider Wouter Bos leverde in HP/De Tijd en NRC Handelsblad, doet dat nog eens dunnetjes over in Trouw. “Sharon Dijksma constateert in haar brief terecht dat er een andere bestuursstijl moet komen, met minder nota’s, minder arrogantie en weg van achter de bureaus (…). Het feit dat Wouter Bos vrolijk blogde dat het publieke debat over de verkiezingsnederlaag nu kan worden afgesloten, stemt weinig hoopvol.”

PvdA’ers Staf Depla en Steven de Waal spreken niet zozeer Bos aan, als wel de hele partijtop. In de Volkskrant schrijven zij dat de PvdA met antwoorden moet komen. Ze leggen de oorzaak van de problemen van de partij bij in opspraak geraakte bestuurders. “Op de mars door de instituties die Joop den Uyl voorstond raakte een aantal sociaal-democraten de weg kwijt. Tijd voor nieuwe normen.”

Elsevier schrijft dat de PvdA sinds Ad Melkert niets heeft geleerd. Bos doet aan struisvogelpolitiek en “PvdA-bestuurders koketteren met de islam als probaat middel om de misdaad tegen te gaan. Als je niet beter wist, zou je denken dat de PvdA besloten heeft zelfmoord te plegen”.