Spring naar de content

Harry Potter-ster: ‘Ga ik nu dood?’

Beroemd zijn beschermt je niet tegen het oprukkende Mexicaanse griepvirus (ook wel de varkensgriep genoemd). Harry Potters sidekick Ron Weasley (Rupert Grint) en de Franse rugbyheld Maxime Medard kregen het virus te pakken. Op de première van Harry Potter and the Half-Blood Prince sprak Grint gisteravond over zijn angstaanjagende ervaring.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Met de 20-jarige acteur gaat het goed. Tijdens het filmen van Harry Potter and the Deadly Hallows, het laatste deel in de reeks, werd het H1N1-virus bij hem geconstateerd. De Brit moest een paar dagen ziekteverlof opnemen. “Het was behoorlijk beangstigend toen ze me vertelden dat ik de varkensgriep had. Na alles wat ik in de pers had gehoord en gelezen, dacht ik: ga ik nu dood?” Maar, eigenlijk stelde het niet zo veel voor, zegt hij. “Ik had keelpijn en heb een paar dagen in bed gelegen.” Hij heeft zijn Potter-collega’s in ieder geval niet aangestoken.

De 22-jarige Medard werd gediagnosticeerd met de griep na terugkomst uit Australië.

Vorige week werd bekend dat twee tenissers die meededen aan Wimbledon, Frantisek Mertinak en Filip Polasek uit Slowakije, ook zijn besmet. Vier ballenkinderen werden eerder naar huis gestuurd met Mexicaanse griepsymptomen. In Londen hebben inmiddels 2000 mensen de griep. In Nederland ligt het aantal op 142. Van hen zijn er 56 besmet geraakt in Nederland. Van alle Nederlandse zieken is niemand overleden.

Onderwerpen