Spring naar de content

Pechtold wil dat Bos en Donner eens wat gaan doen

D66-leider Alexander Pechtold vindt dat het kabinet de interne verdeeldheid eindelijk eens moet overstijgen en tot een serieus en solide economisch beleid moet komen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

“Toen het economisch goed ging heeft Bos de overheidsfinanciën niet op orde gebracht en Donner heeft nagelaten het ontslagrecht te moderniseren,” aldus Pechtold op de website van D66. “Dat zorgt ervoor dat jongeren straks een onnodig hoge staatschuld moeten aflossen, dat jongeren onevenredig getroffen worden door de werkloosheid en dat de basis van onze economie is verzwakt.”

Pechtold vindt dat het kabinet eindelijk eens iets moet gaan doen. “We moeten van een kabinet dat kabbelt naar een regering die regeert.” De D66-leider pleit voor hervormingen, maar ook voor bezuinigingen, om het begrotingstekort te dichten. Dat kan niet in een jaar, weet Pechtold. “Maar tussen veertig miljard bezuinigen en de minieme bezuinigingen van het kabinet zit te veel ruimte. Waarom weigert Bos bijvoorbeeld om het structurele gat van 3,2 miljard euro op de begroting te dichten, dat is ontstaan door de te optimistische aannames van het crisispakket?”