Spring naar de content

'VVD lijkt weg volkomen kwijt'

Niet alleen PvdA’ers uiten openlijk kritiek op het functioneren van de eigen partij. Ook Jan Driessen, voormalig campagnestrateeg van de VVD, kan er wat van.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Volgens Driessen maakt de gevestigde politiek een verwarde en vermoeide indruk en houden deze partijen zich vooral bezig met de vraag: hoe stoppen we in hemelsnaam Wilders? “Ook de VVD lijkt de weg volkomen kwijt en is zichtbaar zoekende naar een adequaat antwoord. Op het ene moment wordt Wilders letterlijk en figuurlijk omarmd, het ander moment verstoten en verguisd. Een slimme kiezer die dat nog volgen kan.”

Driessen vindt de hardere toon die wordt aangeslagen tegen Wilders sinds de Europese verkiezingen niet slim. “Zo horen we van nature heel aardige mensen als minister Van der Laan en Van Middelkoop, opeens harde woorden gebruiken die niet bij ze passen. Die ook het doel niet dienen. Integendeel, ben ik bang.”

De voormalige campagnestrateeg denkt een oplossing te hebben gevonden. “We dienen naar alle medebewoners weer zacht en respectvol van toon te worden, maar wel veel harder op inhoud.” Alleen studie of werk kan een betekenisvolle invulling geven aan een leven, denkt Driessen. Ook is herstel van gezag en een meer consequente handhaving van regels hard nodig. “Als de verantwoordelijke politieke partijen hun angstige strijd staken, hun harde taal achterwegen laten maar wel samen gaan staan voor een aantal harde en noodzakelijke maatregelen, is er wel degelijk een concreet antwoord op Wilders mogelijk.”