Spring naar de content

Harry neemt het op voor V&D-personeel

Warenhuisketen V&D chanteert zijn personeel, zegt SP-Kamerlid Harry van Bommel. Hij staat achter de vakbonden die vanmiddag naar de rechter stappen om naleving van de cao van het concern af te dwingen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De bonden eisen dat V&D een brief intrekt die het bedrijf naar de ongeveer tienduizend werknemers heeft verstuurd. In de brief wordt de werknemers gevraagd vrijwillig af te zien van een in de cao vastgelegde loonstijging van 3,3 procent. Op die manier zou veel geld worden bespaard en wordt de kans kleiner dat V&D mensen gedwongen moet ontslaan.

Chantage en ik strijd met de Wet CAO, vinden de bonden. Van Bommel: “V&D is een bijzonder groot bedrijf dat voldoende mogelijkheden heeft om de crisis op te vangen. Ik hoop van harte dat de bonden deze slag winnen. Anders is het hek van de dam.”

Onderwerpen