Dialoog

import kuitenbrouwer 10 jul 2009 Cultuur

Het viel mij laatst op dat uw redactie vrijwel uitsluitend bestaat uit academici. Bent u niet een beetje elitair? Heeft u wel oog voor wat er werkelijk speelt in de samenleving?

Drs. Wim Bosboom jr., Amsterdam

U heeft gelijk. Enerzijds is een hoog opleidingsniveau bevorderlijk voor de kwaliteit van een krant, anderzijds kan het blikvernauwing en eenzijdigheid met zich meebrengen. Deze rubriek is een van de manieren waarop wij dat tegengaan.

De Hoofdredactie

De plotselinge dood van Gerard Joling is voor zijn naasten natuurlijk een reuze schok, maar dat een serieuze krant als deze daar zowat zijn hele voorpagina voor inruimt, is dat niet wat overdreven? Het overlijden van Sangiovese Lambrusco, een van de grootste tenoren van het prerafaelitische belcanto, werd weggestopt op pagina 17!

Mr. J.W. Schobberdebonk, Aerdenhout

U heeft gelijk, de dood van Sangiovese Lambrusco had misschien iets prominenter gebracht kunnen worden en de aandacht voor de dood van Gerard Joling was wellicht aan de royale kant; anderzijds is de keuze zoals gemaakt ook heel goed te verdedigen. Het doet er ook niet toe, want wij weten dat als wij deze klacht afdrukken, we bij u voorlopig geen kwaad meer kunnen, zonder iets aan ons beleid te veranderen. Zoals straks zal blijken bij het onverwachte overlijden van Gordon.

De Hoofdredactie

Ik ben slechtziend, slechthorend en zit heel veel langs de weg. Het AD heeft sinds kort een mobiele online braille-reader, wanneer komt mijn lijfblad met zo’n apparaat?

Ir. Ina Donkers-Tast, Holendrecht

Dat treft, onze mobiele online-braille-reader komt volgende week op de markt. (zie www.molbr.nl.) Uw brief is dan ook niet echt, maar door onszelf geschreven zodat ik dit nieuwtje kan melden.

De Hoofdredactie


Het valt mij op dat u in uw Haagse berichtgeving vooral schrijft over serieuze wetsvoorstellen en moties van de traditionele partijen en van de PVV slechts de onzinnige initiatieven belicht, zoals hun voorstel om Marokkaanse probleemjongeren met hulp van het leger door de knieën te schieten, een moslim-immigratiestop in te voeren, de Koran te verbieden, de Antillen op Marktplaats te zetten en nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Dat kan ik geen objectieve berichtgeving noemen!

Drs. Maaike Tahamata-Wilders, Venlo

U heeft gelijk, het zou goed zijn om ook aandacht te besteden aan de doordachte, serieuze plannen van de PVV, en onze Haagse redactie streeft hier ook naar. Maar dan moet die partij wel zulke serieuze voorstellen doen, en dat is helaas niet al te vaak het geval.

De Hoofdredactie

Deze krant is gewoon een propachandablaadje voor de graaiers en zakkevullers en de hoge heren die elkaar in de agterkamertjes de bal toespelen en de baantjes op het pluche verdelen en hun reed afvegen met de gewonen man in de straat, die zijn eige huis niet meer in ken vanwege de krinimele allochtonen drugsverslaafden hangjongeren die ze gewoon met een enkeltje op de eerste trijn naar Suriname zouden moeten zetten!

Ben Kwaad, Nieuwegein

U heeft gelijk. Van dit soort brieven ontvangen wij er wekelijks tientallen, en eens in de zoveel tijd drukken wij er eentje af, maar met tegenzin, want met dit soort tirades kunnen wij als redactie niet zoveel. Wel valt ons op dat schrijvers van dit soort brieven doorgaans geen academische graad bezitten. In onze onderwijsbijlage van volgende week gaan wij hier dieper op in.


De Hoofdredactie

Ook deze krant heeft sinds kort een rubriekje waarin lezers hun kritiek spuien op het redactionele beleid, en waarin de hoofdredactie verantwoording aflegt voor de gemaakte keuzes. Aan de krant zelf en de redactionele koers verandert intussen niets! Kunt u uw energie niet beter daarin steken?

Prof. mr. Scherpenzeel, Hardinxveld-Giessendam.

U heeft gelijk. Om die reden hebben wij dan ook besloten om dit rubriekje voortaan wat meer achter in de krant te plaatsen. Als het dan over pakweg een jaar een beetje vergeten geraakt is, heffen we het waarschijnlijk helemaal op.

De Hoofdredactie

Reageer op artikel:
Dialoog
Sluiten