To Serve & Protect raakt ‘straatcoach’-opdracht kwijt

Boudewijn Geels 10 jul 2009 Politiek

Het beveiligingsbedrijf To Serve & Protect zal per 1 oktober geen ‘straatcoaches’ meer leveren aan de gemeente Amsterdam. De firma, geleid door [[popup file=”2009-07/irion_copy1.png” description=”Marvin Irion” alt=”Marvin Irion” align=”left” ]], raakt de klus kwijt aan de veel grotere concurrent Trigion. Dit is het gevolg van een openbare aanbesteding. Irion: “De gemeente zegt dat Trigion zowel op prijs als op kwaliteit beter heeft gescoord dan wij.”

Drie jaar geleden begonnen de straatcoaches van Irion met surveilleren in probleemwijken als Amsterdam-Slotervaart en Osdorp. Ze wisten de overlast van hangjongeren aanzienlijk te reduceren, iets waartoe de politie jarenlang niet in staat was gebleken. TSAP, dat eerder het beruchte Amsterdamse station Lelylaan veilig wist te maken, haalde zo veelvuldig het nieuws.
“Erg jammer dat we de klus niet mogen afmaken,” zegt een teleurgestelde Irion. “Wij hebben in drie jaar iets neergezet waar iedereen over praat. Onze aanpak is uniek, en niet te kopiëren. Trigion zal het proberen, maar het zal ze niet lukken.”
Hoewel TSAP een fors deel van de omzet kwijt raakt, weigert Irion bij de pakken neer te zitten. “De andere steden liggen nu voor ons open.”

Reageer op artikel:
To Serve & Protect raakt ‘straatcoach’-opdracht kwijt
Sluiten