Spring naar de content

Mei Li demonstreert met plezier tegen partijgenoot

PvdA-Kamerlid Mei Li Vos werd helemaal blij van de demonstratie afgelopen vrijdag op de Noordermarkt in Amsterdam. Zo’n 4000 man protesteerden tegen ‘de vertrutting’ van de hoofdstad en Mei Li was erbij. Uitvoerder van deze ‘vertrutting’ is Els Iping, stadsdeelvoorzitter Amsterdam Centrum én partijgenoot van Vos.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het gaat allemaal om de regelgeving voor de horeca. Zo mag je in Amsterdam alleen een drankje drinken op een terras als je zit. De sluitingstijden worden verder vernauwd, verwarming op het terras is verboden en van de Jordaan wordt zo ongeveer een stiltegebied gemaakt.

Reden voor protestorganisatie Ai Amsterdam om zo veel mogelijk mensen drinkend én staand op de Noordermarkt te krijgen. Mei Li kwam tegen het einde van de bijeenkomst aan. “Het pleintje stond vol met vrolijke, vooral jonge mensen die er schijt aan hebben dat je niet meer staand mag drinken, binnen de lijntjes moet blijven, om één uur al weer moet aftaaien.”

“De binnenstad van Amsterdam is geen Vinexwijk, waar je na tienen een speld wilt kunnen horen vallen. De binnenstad is gehorig, rommelig, gezellig, trekt van allerlei volk aan en daarom is het ook het centrum van Nederland, zeg ik met enigzins ongepast Amsterdamse trots. Je weet waar je woont als je in de binnenstad woont.” Aldus het Kamerlid, dat met plezier meedeed aan het protest. “Het hippiedom, de jaren zestig, de nieuwe protestgeneratie leeft weer!”

Onderwerpen