Spring naar de content

Feyenoord betuttelt zijn supporters

Er wordt hartelijk gelachen om de nieuwe gedragregels van de voetbalclub Feyenoord. In de beleidsnotitie wordt de Feyenoord-supporter bij de hand genomen en wel erg duidelijk gemaakt hoe hij géén stadionverbod krijgt. “Een supporter gehuld in een Feyenoord-shirt loopt op het strand van Benidorm en schopt het zandkasteel van een spelend kind omver.” Krijg je dan een stadionverbod?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Nee! Wellicht was dat wel te verwachten, maar op verzoek van de supporters zijn in de beleidsnotitie voor iedereen begrijpelijke voorbeelden opgenomen van misdragingen van ’supporters’ waar niet tegen kan worden opgetreden, zo meldt het AD.

Niet alleen de gedragingen die niet door de beugel kunnen worden uiteengezet, ook maakt het pamflet inzichtelijk welke spandoeken wel of juist niet mogen worden opgehangen. Zijn ze kwetsend of beledigend, dan worden ze verwijderd. Om wat duidelijkheid in deze zaak te brengen: [[popup file=”2009-07/afbeelding_10_copy3.png” description=”deze” align=”left” ]] mag wel en [[popup file=”2009-07/afbeelding_9_copy2.png” description=”deze” align=”left” ]] weer niet. Glashelder toch? Ook erg duidelijk: bij een uitwedstrijd bij Vitesse mag een Feyenoord-supporter zich in een shirt van het nationale voetbalelftal van Palestina hijsen. Doet hij dat tijdens de klassieker Feyenoord – Ajax, dan mag dat weer niet.

Maar hoe zit dat bij Ajax? Worden supporters van die club die tijdens Ajax-Feyenoord met dit soort kledij rondlopen geweerd uit de Arena? Later meer als de persvoorlichting wél bereikbaar is.