Spring naar de content

‘Rouvoet moet terug op aarde komen’

Volgens SP-leider Agnes Kant zweeft ChristenUnie-leider André Rouvoet boven de kiezer en de maatschappelijke werkelijkheid. “De leider van de ChristenUnie is de macht naar het hoofd gestegen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Kant zei afgelopen weekend dat ze het moedig vond van Rouvoet dat hij kritiek durfde te leveren op de prestaties van het kabinet. Maar: “Een tandje erbij voor de verkeerde oplossingen werkt niet”.

Rouvoet vindt dat de coalitiepartijen zich moeten houden aan de afspraak over de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. “Voor alle drie partijen in de coalitie geldt: afspraak is afspraak. Er ligt een helder besluit,” zei de CU-voorman.

Daar ligt nu net het probleem, schrijft Kant nu in haar column op de SP-site. “Hij begrijpt duidelijk niet waarom Nederland massaal het vertrouwen in het kabinet verliest. Maar wat verwacht je, als de afspraak met de coalitiepartijen belangrijker is dan de afspraak met het volk. Want niet alleen Rouvoet, maar ook Bos en Balkenende beloofden in de verkiezingscampagne: Er wordt niet getornd aan de AOW-leeftijd.” Kiezersbedrog, vindt Kant. Het feit dat Rouvoet echt niet snapt dat de koers mogelijk ook bijgesteld moet worden, maakt het volgens de SP-leider “juist zo pijnlijk”. “Helaas, de leider van de ChristenUnie is de macht naar het hoofd gestegen. Hij zweeft boven de kiezer en de maatschappelijke werkelijkheid. André, kom terug op aarde.”