Spring naar de content

Prof. Tak: ‘Ik wil excuses van de media’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over de rol van de burgemeester kan hij kort zijn: “De heer Wolfsen zit op dit punt fout, dat is heel evident.” Volgens Tak heeft Wolfsen recht op een reiskostenvergoeding, niet op een huisvestingsvergoeding. “Die regeling wordt nu misbruikt door burgemeesters, maar ook door wethouders en Commissarissen van de Koningin. De minister werkt daar keihard aan mee.” Toen hij dit in april aangaf in een artikel in Ons Utrecht, reageerde Wolfsen door alle 132.000 exemplaren van het huis-aan-huisblad te vernietigen en opnieuw te laten drukken zónder het gewraakte artikel. Waarna de Affaire Wolfsen in volle hevigheid losbarstte.

Professor Tak, hoopt u dat het Openbaar Ministerie de aangifte van Vink serieus neemt?
“Ik ben een wetenschapper die twee journalisten te woord heeft gestaan. Ik ben nog steeds verbolgen over de wijze waarop ik daarvoor bedankt ben. Wolfsen heeft me gediskwalificeerd als een querulant die quatsch verkoopt..”

Vink eist dat Wolfsen zijn excuses aan u aanbiedt. Staat u achter die eis?
“Ik heb van tevoren een mail van Vink gekregen waarin hij me op de hoogte stelde. Vond ik heel correct van hem. Maar ik hoef geen excuses van Wolfsen, ik wil liever excuses van de media. Nadat ik als querulant was neergezet heb ik tot drie keer Pauw & Witteman aangeschreven en Clairy Polak ook. Ik heb geen reactie gehad. Ze vinden het spannender om met een hoogwaardigheidsbekleder aan tafel te zitten dan op zoek te gaan naar de waarheid. In mijn tijd was het een eer om op zoek te gaan naar de waarheid. Ik heb hier een zeer bittere smaak aan over gehouden.”