Spring naar de content

De VARA is één lid armer

PvdA-Tweede-Kamerlid Mei Li Vos zegt deze week in de VARA Gids dat ze graag kijkt naar ‘de heerlijke kakker’ Beau van Erven Dorens. Voor oud-vakbondsman Ap van der Map, VARA-lid sinds 1962, was die ontboezeming reden om een bedankbrief aan de omroep te schrijven.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Beste mevrouw Vera Keur,

U hebt het dus waarschijnlijk ook wel gelezen, dat stukje in de radiobode van deze week. Mijn vrouw begon erover, omdat er zo’n rare foto bij afgedrukt stond van een klein meisje dat om de nek hangt van een of andere oude gozer die dan ook nog een korte broek aanheeft. Vast en zeker een badmeester uit Den Bosch, dacht ik eerst nog, maar er stond dus bij dat het een foto was van PvdA-Kamerlid Mei Lies Vos en haar ‘relatie’ Erik Jan van Kempen, ‘directeur algemene financiële economische politiek op het ministerie van Financiën’. Nou weet ik dus niet of de ouders van Mei Lies Vos hiervan op de hoogte zijn – u zult ze wel eerst opgetelefoneerd hebben – maar daar gaat het mij nog niet eens om.

Want wat er dus ook nog bijstond, bij die foto dus, waren een paar uitspraken van die Mei Lies Vos. En wat zij dan zegt is dat ze op televisie erg graag kijkt naar Beau van Erven Dorens, omdat die zo ‘erg leuk’  is en ook omdat hij een ‘heerlijke kakker’ is. Want dat stond er dus.

Nou vraag ik u af: denkt u nou echt dat ik elk jaar van m’n zuur verdiende AOW 48 euro’s en 90 cent betaal – dat is dus gewoon dik 107 gulden, in normaal geld – om in mijn bloedeigen socialistische radiobode te lezen dat het zo ontzettend leuk is om naar die Bloemendaalse rijkeluiszoon van een Van Erven Dorens te kijken, met z’n mislukte corpsgrappen en z’n misselijke VVD-snufferd? Ja, ’t is zonde dat ik het zeg hoor, maar zo is het dus gewoon. En wie we dus ondertussen helemaal nooit meer bij de VARA zien is bijvoorbeeld Frits Bom, die altijd ombudsman was voor de gewone man. Of Koos Postema, die altijd alles begrijpelijk uit elkaar kon leggen en die daarbij nooit een korte broek droeg. Of Mien Dobbelsteen, die altijd wel raad wist met kakkers.

Weet u wat u trouwens ook fout heeft? Dat er laatst in de krant stond dat het ledental van de VARA in recordtempo naar beneden is gezakt van 419.998 naar 360.356. Maakt u van dat laatste getal maar gauw 360.355, want mij bent u nou dus ook kwijt.

Met vriendelijke groet,

Ap van der Map

Onderwerpen