Piet Doedens leert wegstrepen

Simone Dekkers 20 jul 2009 Politiek

“U wilt zeker mijn huis kopen,” lacht Piet Doedens aan de andere kant van de lijn. De beroemde strafpleiter en zijn vrouw hebben inderdaad hun Utrechtse grachtenpand met maar liefst veertien kamers in de verkoop gezet. “Inclusief werkkamer,” benadrukt Doedens. Krap 1,5 miljoen euro moet het pand opleveren. De strafpleiter raakte in 2007 door een beroerte voor de helft verlamd en moest daardoor zijn werk als advocaat neerleggen. “Het kantoor staat al leeg.” Zijn vrouw over de verkoop: “Het huis is gewoon te groot voor ons tweetjes. We gebruiken maar eenderde van de ruimte.”

Meneer Doedens, zijn er al belangstellenden geweest?
“Oh jawel, er zijn al zo’n 9 à10 mensen komen kijken.

Dus ondanks de kritische tijd in de huizenmarkt, loopt het bij u wel goed?
“Ja, het ligt natuurlijk heel erg centraal, het is een heel groot huis. Het is dat ik het noodgedwongen moet verlaten. Er zijn heel veel trappen, sommige kamers kom ik niet meer in.” 

Blijft u wel in Utrecht wonen?
“Ik weet nog niet wat we gaan doen. Eerst maar eens de verkoop afwachten. Maar eigenlijk heb ik in Utrecht niets meer te zoeken. Ik kom oorspronkelijk uit het Zuiden van het land.”
 
Ziet u de verhuizing als een nieuw begin?
“Nou, een nieuw begin klinkt te vrolijk. Als je sinds twee jaar verlamd bent, leer je dingen weg te strepen. Klinkt nuchter niet?”

Reageer op artikel:
Piet Doedens leert wegstrepen
Sluiten