Spring naar de content

‘Verbod bierfiets getuigt van beperkte visie PvdA’

Het lijkt erop dat een van de markantste cultuurfenomenen uit het straatbeeld van Amsterdam zal verdwijnen. Deze keer moet niet het staand drinken maar de bierfiets het ontgelden. Deze rijdende bar heeft al enkele drama’s veroorzaakt en vandaar heeft wethouder Hans Gerson onderzocht wat voor maatregelen de gemeente er tegen kan nemen. De Jonge Democraten zijn fel tegen een verbod op de bierfiets en zijn een campagne begonnen. Bestuurslid Ferry Nagel vindt de commotie om de bierfiets jammer en verwijt de PvdA een ‘beperkte visie’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De bierfiets lijkt te verdwijnen, wie gaat hem missen?
“Het is een hartstikke leuk, raar ding. Een creatieve manier van ondernemen waar nog een markt voor blijkt te zijn ook. De omgeving reageert ook vrolijk. Laatst zag ik er eentje in het Vondelpark. Alle mensen kijken even om en verbazen zich erover. Het is een gedeelte van de charme van een vrijzinnige stad. We hebben met de Jonge Democraten zelf op een bierfiets een rondje om het Centaal Station gereden en dat ging helemaal goed. Wij zien niet in dat het verboden moet worden terwijl het ook zo kan.”

Snapt u het verbod?
“Het ligt aan de beperkte visie van de PvdA op de vrijzinnigheid van de stad. De meeste van de regeltjes komen toch uit hun hoed. Zoals het verbod op het staand drinken en het verbod voor restaurants op het buiten hangen van dagmenu’s. Stel het gewoon verplicht dat de bestuurder van de bierfiets in dienst is van de uitbater – en dat hij nuchter blijft! Veel beter dan verbieden.”