Spring naar de content

'Behandel moslims als Nederlanders'

Gescheiden inburgeren hoort niet. De overheid moet Turken en Marokkanen niet als moslims behandelen, maar als Nederlanders. Welkom bij alweer een nieuwe aflevering van het islamdebat. Deze keer gaat het over de vraag of mannen en vrouwen gescheiden moeten inburgeren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Een introductie is nauwelijks nodig, want de voor- en tegenstanders hebben al talloze malen tegenover elkaar gestaan en iedereen die het nieuws de afgelopen jaren een beetje heeft gevolgd kan de argumenten dromen. In de ene hoek hebben we de linkse kerk – tegenwoordig ook wel bekend als de shariasocialisten – die zuurverdiend belastinggeld uitdeelt aan moslims. In de andere hoek hebben we de rechtse onderbuik, die met zijn ongenuanceerde kritiek de integratie van kwetsbare groepen in de weg zit.

Zoals altijd in het islamdebat is er ook rond het gescheiden inburgeren flink wat stof opgewaaid. De politiek heeft de schaduwzijden van immigratie jarenlang ontkend, totdat Paul Scheffer en Pim Fortuyn het multiculti-feestje kwamen verpesten. Inmiddels is, na jaren van uitputtende islamdebatten, iedereen het er wel over eens dat er grote groepen immigranten slecht geïntegreerd zijn. Juist om dat probleem aan te pakken, wringt de overheid zich nu in de gekste bochten om de mensen die het verst ‘van de samenleving af staan’ te bereiken.

Lees het hele artikel in de HP/De Tijd van deze week.