Spring naar de content

Ons Utrecht: ‘Wolfsen is lomp en lichtzinnig’

Toen burgemeester Aleid Wolfsen zijn uitgever in april dusdanig onder druk zette dat hij 131.500 exemplaren van zijn huis-aan-huisblad liet vernietigen, hield Ons Utrecht-hoofdredacteur Robert Jan van der Horst zich stil. Maar volgens hem is de burgervader nu écht te ver gaan. In een commentaar in zijn krant van deze week noemt hij Wolfsen ‘lomp en lichtzinnig’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Waarom nu pas, meneer Van der Horst?
“Dit is inderdaad voor het eerst dat ik duidelijk stelling neem tegen Wolfsen. Dat komt omdat hij steeds weer begint. We hebben als lokale pers twee keer gezegd: we zetten een streep onder deze zaak, maar nu neuzelt hij er weer lustig op los op Radio 1.”

Welke uitspraak van Wolfsen raakte u het meest?
“Journalisten geloven niet dat een burgemeester netjes werkt, zei hij. Ik denk dat hij zichzelf daarmee een slechte dienst bewijst. Kom nou, eerst excuses aan een hele beroepsgroep (de journalistiek, red.) maken – en dan later weer onze integriteit in twijfel trekken. Dat is niet netjes, en niet slim.”

En het leek erop dat jullie vrede hadden gesloten met Wolfsen.
“Daarom zijn zijn uitspraken ook zo raar. Hoe hij omgaat met journalisten is ver beneden peil. Ik zou tegen Wolfsen willen zeggen: stop daar gewoon mee!”

Heeft u uw commentaar voor publicatie voorgelegd aan uw uitgever?
“Dat is niet nodig. We hebben afgesproken dat we bij heikele situaties van te voren overleggen. Maar dit is wat anders. Wij blijven vrij om onze mening te geven.”

Noemt uitgever Roy Keller u inmiddels al hoofdredacteur of nog steeds redactiecoördinator?
“Het laatste, maar dat heeft puur te maken met de organisatie. Al noemt hij me vrachtwagenchauffeur, het maakt mij niet uit. Onder mijn commentaar staat wel hoofdredacteur, dat is duidelijker naar buiten toe. Ik doe dat niet uit ijdelheid hoor.”

Onderwerpen