Spring naar de content

‘Trouw, te kwader trouw’

Een verdrietige Christiane Beerlandt belt vanuit Nazareth, België. De bestsellerauteur en zelfverklaard levensfilosoof is niet blij met haar interview in Trouw waarin het ‘jodenras’ het onheil over zichzelf afroept en aids veroorzaakt wordt door ‘twijfel aan je eigen meesterschap en aan je eigen kracht en immuniteit’. “Het is gedraaid, gemanipuleerd en gekeerd, ik neem daar volledige afstand van. Ook dat van de joden, ik draag ze juist een warm hart toe. Alles is fout gegaan, op één ding na, voor de rest is alles het verhaal van de interviewer, niet van mij. Hij is te kwader trouw.” Volgens interviewer Koert van der Velde plengt ze krokodillentranen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Van der Velde vindt dat hij haar juist enorm is tegemoetgetreden: “Ik heb die mevrouw geïnterviewd, het stuk opgestuurd en op haar aanwijzingen wat veranderingen doorgevoerd. Dat heb ik uit goodwill gedaan, ze was per slot van rekening helemaal vanuit België gekomen.”
Hij snapt niet dat Beerlandt ineens afstand doet van haar bewering dat alle ziektes een psychische oorzaak hebben. “Alles wat er staat klopt wél. Ik heb haar boek gelezen en al die pijnlijke dingen staan er gewoon in. En als ze nu ineens zegt dat ze wél doodgaat, dan moeten we opnieuw praten, want dat is spectaculair.”

Mevrouw Beerlandt, in het interview zegt u: “Ik ben ervan overtuigd dat ik niet dood zal gaan.” Leeft u nog steeds in die overtuiging?
“Ik zal niet sterven, zo sterk heb ik dat niet geformuleerd. Ik volg enkel de weg naar de mogelijkheid om verder te blijven leven.”

Het artikel is gemanipuleerd?
“Ja , waarom stelt hij vragen over de joden en niet over terrorisme? Niets klopt behalve het gedeelte over de [[popup file=”2009-07/afbeelding_35.png” description=”knie” alt=”Oorzaak van knieproblemen” align=”left” ]]. Ik heb voor alle mensen gezegd: hoe meer je nee gaat zeggen tegen de dader, des te eerder verdwijnt het slachtofferschap. Het joodse volk heeft me altijd gefascineerd. Ik heb grote bewondering voor Freud en Einstein. Het jodenras moet beseffen dat zij sterk en getalenteerd zijn.”

Heeft u nog iets gedaan om plaatsing te verhinderen?
“Ik heb met Trouw contact opgenomen met de vraag het niet te publiceren. Ik heb zelfs nog net voor publicatie met dringende faxen getracht plaatsing van die nonsens die ze in mijn mond hebben gelegd tegen te houden, in het belang van de volksgezondheid.”