Bart Spring in ‘t Veld

import des tijds 24 jul 2009 Cultuur

Tegenwoordig is reality-tv niet speciaal meer, maar in 1999, bij de eerste Big Brother, ontstond grote discussie over de aanvaardbaarheid van dergelijke televisie. Moest je deelnemers niet tegen zichzelf beschermen, liepen ze geen emotionele of psychische schade op?

Bart Spring in ‘t Veld was de eerste winnaar van het zeer succesvolle realityconcept van John de Mol. Na dit avontuur timmerde Spring in ‘t Veld aan de weg in de journalistiek. Hij deed radio bij Stenders Vroeg, speelde in Costa! en presenteerde het RTL-programma Ken ‘t gezelliger. Vervolgens ging hij aan de slag als onderzoeksjournalist met niemand minder dan Willem Oltmans, en presenteerde hij het jeugdprogramma Rauwkost.

Ook naar de wereld van reality-tv keerde hij terug toen hij in 2001 even in het Big Diet-huis zat, en in 2006 meedeed aan Hotel Big Brother. De opbreng-sten waren bestemd voor een goed doel. Spring in ‘t Veld verliet het hotel echter voortijdig. Daarover schreef hij: “De tweede keer BB is gewoon niet goed voor je, omdat je al precies weet wat je moet verwachten. En het werd natuurlijk ook een heel ander spelletje dan het ‘normale’ Big Brother. Hoewel ‘natuurlijk’… er heeft bijna niemand gekeken, dus ik neem het je niet kwalijk als je niet weet waar ik het over heb.”

Tegenwoordig is Spring in ‘t Veld verbonden aan Team Alert, een organisatie voor jongeren en verkeersveiligheid. En, hij blijft actief in de reality-wereld. Dit jaar nog lanceerde hij een show op internet, genaamd The Bunker, waarin acht personen 25 dagen lang worden opgesloten in, jawel, een bunker.

Reageer op artikel:
Bart Spring in ‘t Veld
Sluiten