Spring naar de content

Tim Kuik: ‘Klaag mij maar aan’

Tim Kuik, de directeur van Stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) klaagt graag websites en mensen aan die illegaal films en muziek verspreiden. Deze week deed hij nog aangifte tegen The Pirate Bay. Daarop werd de website van BREIN lamgelegd door een hackers-aanval. Volgens Kuik zitten de Zweedse oprichters van The Pirate Bay daarachter. De bewijzen vond men in Zweden wel erg dun en vervolgens klaagde The Pirate Bay hem weer aan wegens smaad. Kuik is daarvan niet zo onder de indruk. “Het lijkt mij prima als de ‘helden’ van The Pirate Bay uit hun schuilplaats komen en hun aanklacht tegen mij doorzetten,” zo vertelt Tim Kuik vanaf zijn vakantieadres in de Verenigde Staten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

 Kunt u wat met deze aanklacht?
“De zogenaamde aanklacht van perswoordvoerder Peter Sunde van The Pirate Bay raakt kant noch wal. De DDoS attack vond plaats kort nadat BREIN bekend maakte dat wij de eigenaren van The Pirate Bay gedagvaard hadden om een verbod te krijgen tegen hun illegale activiteiten in Nederland. Onze site wordt wel vaker aangevallen en blijkbaar steeds door supporters van de sites waartegen wij actie voeren. In dit geval is het aannemelijk dat het de fans van The Pirate Bay waren.”

U maakt zich schuldig aan smaad…
“Deze aanklacht komt van dezelfde jongens die ons in antwoord op onze dagvaarding neo-nazi’s noemden, een overblijfsel van de Hitlerjugend en jodenvergassers. Dat lijkt mij zonder meer strafbare belediging. Aan de andere kant weet je wie het zegt en dus neem je het niet serieus. Ik vind het bij zulke uitspraken van The Pirate Bay wel opvallend dat de oorspronkelijke financier bekend staat om zijn extreem-rechtse sympathieën.”

Ziet u de rechtsgang met vertrouwen tegemoet?
“Het lijkt mij prima als de ‘helden’ van The Pirate Bay hun aanklacht tegen mij doorzetten en uit hun schuilplaats komen.”