Vrekkig Nederland

import de kring 24 jul 2009 Cultuur

Terwijl omroepen als de VARA en BNN zich in bochten wringen om uit te leggen waarom sommige presentatoren een veelvoud verdienen van het salaris van Jan Peter Balkenende, durft aspirant-omroep Wakker Nederland wél stelling te nemen. Voorzitter Fons van Westerloo (63): “De nog te benoemen algemeen directeur krijgt het hoogste salaris. En dat zal ruim onder de Balkenendenorm liggen.”

Gaat u geen kant-en-klare programma’s aanschaffen, waarbij de salarissen onduidelijk zijn?

“Wij zullen geen verkapte betalingen doen.”

Wordt Wakker Nederland dan een omroep zonder sterren?

“Er is een verschil tussen sterren en sterren. Kijk, Paul de Leeuw en ook Paul Witteman hebben een exceptioneel talent, die mogen meer verdienen. Maar de laatste jaren krijgen figuren die behoorlijk een zin kunnen uitspreken voor de camera al idiote salarissen.”

Namen! Rugnummers!

“Nee, dat zou lullig zijn. Maar vroeger verdiende de directeur het meest bij de omroepen. Karel van de Graaf was bij de AVRO de eerste die veel meer ging verdienen.”

Toch blijft het makkelijk praten.

U bent al miljonair.

“Daar gaat het niet om. Of iemand doet het goed, óf iemand doet het niet goed. Het is onzin om te zeggen dat mensen die al veel geld hebben minder hoeven te verdienen. Maar ik verdien niets als voorzitter. Ik hoef er niet van te leven.”

Reageer op artikel:
Vrekkig Nederland
Sluiten