Spring naar de content

‘In bordeel genoot ik pas van seks’

Haar kijk op seks is controversieel en haar autobiografie roept heftige reacties op. De Franse bestsellerauteur en seksuologe Valérie Tasso (40) over seksuele verlangens en haar sabbatical in het bordeel. ‘Door de prostitutie kreeg ik mijn eigenwaarde terug.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

U schreef een boek over uw losbandige seksleven, uw relatie met een twintig jaar  oudere gestoorde en verslaafde man en uw ervaringen als prostituee. Klinkt de titel Het dagboek van een nymfomane niet te simpel en commercieel?
“De titel is juist ironisch bedoeld. Ik wil hiermee onze huidige maatschappij  belachelijk maken, waarin seks altijd wordt belicht vanuit een mannelijk perspectief. Heeft een man vaak seks, dan is hij succesvol; doet een vrouw het vaak, dan is ze ziek. Nymfomanie bestaat helemaal niet. Het is een door deze maatschappij bedacht woord, dat wordt gebruikt om het vrouwelijke verlangen te controleren. Het staat wel in het woordenboek, maar niet  alles wat daarin staat, moet je geloven. Prostitutie betekent ook niet je lichaam verkopen voor geld. Nee, je verkoopt seksuele kennis.”

Lees het hele artikel in de HP/De Tijd van deze week.