Spring naar de content

Zweef-tv: de hype zet door

Het is misschien een ontnuchterend besef, maar ook in de wereld van de zweef-tv bestaan marktsegmenten en doelgroepanalyses. Gewone mensen in contact brengen met overleden familieleden aan gene zijde, dat concept is inmiddels afdoende beproefd. De belangstelling voor paranormale programma’s is echter niet geluwd. Vandaag werd duidelijk dat het al vele, vele, vele malen ontmaskerde medium Char Margolis in 2010 op RTL4 aan nabestaanden van rampen mag vertellen hoe hun overleden dierbaren het maken in de hemel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

SBS6 blijf uiteraard niet achter: dat werkt aan een serie programma’s over paranormale kinderen. Medium Liesbeth van Dijk gaat kinderen en hun ouders wijsmaken dat ze bijzondere gaven hebben. Haar management laat weten dat ze er vóór november niks over wil zeggen, want dat is zo afgesproken met SBS6. Die omroep kan melden dat alle voorbereidingen lopen maar dat nog niet bekend is wanneer het programma wordt uitgezonden.

De ultieme nichevorming vindt echter plaats op internet. Daar bestaat inmiddels Paranormaal TV. Speciale aandacht vragen we echter voor Spiritueel Café TV, dat haar basis heeft in Heerlen. ‘Wij filmen dat wat zich aandient met de bedoeling het draagvlak van licht en liefde te verstevigen en om informatie te vertrekken,’ meldt de website. En zo is dat: niet gehinderd door enig inzicht in presentatie- of interviewtechniek spreken de makers met een bonte stoet van selfmade-Chars. We genoten van de cursus ‘Engelen aan je zij’ met Carina en zeker ook van het programma ‘Ziel waar zit je’ met als gast Christiane Beerlandt, aangekondigd als ‘wereldvermaard auteur’ en onlangs nog in het nieuws wegens een interview in Trouw waarin ze gezegd zou hebben dat ‘het jodenras de problemen over zichzelf afroept’. Ze zegt onder meer: ‘Het is de bedoeling van het aidsvirus dat de mens zijn innerlijke grootheid gaat beseffen.’ Wie dokter Beerlandt daar zo ziet zitten in haar charmante oranje/gele ensemble, zou het bijna onmiddellijk van haar aannemen.