Spring naar de content

Last minute aanmelding voor de Gay Pride

Nu zelfs het CDA zaterdag gaat meevaren in de botenparade van de Gay Pride, melden zich plots ook andere gegadigden. Zoals oud-vakbondsman Ap van der Map, die mee wil doen in de sloep van zijn nicht en daarover een brief schreef aan Gay Pride-bestuurder Hugo Braakhuis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Geachte heer Braakhuis,

In de krant las ik dat u vorig weekend danig afgetakeld bent geworden op het Rembrandtseplein. Laat ik u daar om te beginnen heel erg veel sterkte mee wensen, ook mede namens mijn meelevende vrouw. Kent u misschien dat lied over ‘als op het Rembrandtseplein de lichtjes weer eens branden gaan’? Nou, bij u zijn de lichtjes daar dus bijna uitgeslagen en dat is wel een koekje van heel ander deeg.

Maar daar schrijf ik u dus eigenlijk niet over. Want in de krant las ik dus ook dat zelfs nota bene het CDA nu gaat meevaren in de homosuele botenparade die u zaterdag organiseert. En toen dacht ik dus: als het CDA mag meedoen, dan zou ik dat dus ook wel willen. Niet dat ik zelf dus van de verkeerde kant ben, hoewel dat van mij bij andere mensen best mogelijk moet kunnen wezen, maar omdat het hele idee van een botenshow mij dus wel aanspreekt. Want u moet dus weten dat ik zelf jarenlang heel erg heb aangepoot in de scheepsbouw. Dat was in de tijd dat Nederland op dat punt nog helemaal recht overeind stond en nog een danig woordje meeblies. Die tijden zijn helaas helemaal voorbij gegaan en juist daarom leek het mij dus wel aardig als ik daar zaterdag nog even op zou kunnen wijzen. Want ja, het is toch wel een stukje Nederlands erfgoed dat daar toen eigenlijk gewoon in een gat is verdwenen.

En als u dan ook nog bedenkt dat mijn nicht – die trouwens dus ook gewoon gezond is, ik bedoel qua erotieke dingen en zo – dat die nicht dus een ouwe sloep heeft die zij indertijd op mijn aangeven ‘RSV’ heeft genoemd, dan denk ik wel dat alle toeschouwers het zullen begrijpen dat ik op die manier zaterdag dus meevaar. Verder is het dus ook nog zo dat mijn vrouw altijd erg was gesteld op Jos Brink, die natuurlijk ook dezelfde neiging had als waar u mee te kampen heeft, dus dat scheelt misschien. Zelf houd ik trouwens meer van André van Duin en die is gelukkig gewoon samen met Corrie van Gorp, dus dat is verder wel okee.

Ik hoor vast en zeker wel van u hoe laat u mij zaterdag wilt laten komen.

Met vriendelijke groet,
Ap van der Map

Eerdere brieven van Ap van der Map:
De VARA is één lid armer
Sharon Dijksma krijgt antwoord

Onderwerpen