Spring naar de content

Powned: ‘Uitlekken programma-idee is tragisch’

Jan Bennink, secretaris van GeenStijl-omroep Powned, baalt van het uitlekken van het plan voor televisieprogramma Het Voorgesprek. De Volkskrant schreef er zaterdag over. “Een beetje een tragisch verhaal dit. Het was een topidee. Ontzettend jammer dat het is uitgelekt.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Maar, laten we er ook geen drama van maken,” zegt Bennink. “Er valt nu niets meer aan te doen. Het wordt moeilijk om het nog door te zetten.” Is het plan dan helemaal van de baan? “Zeg nooit nooit. You never know. Het zou toch zomaar kunnen dat we het wel doen.”

Het Voorgesprek zou bekende Nederlanders gaan filmen met een verborgen camera, terwijl ze denken dat ze (off camera) worden voorbereid op een interview. Dat officiële interview komt er nooit: alleen het in het geheim gefilmde voorgesprek wordt integraal uitgezonden. De bedoeling van het programma is de gasten juist dingen te laten zeggen, die ze nooit zouden uitspreken als ze weten dat er een camera meeloopt.

Een ander programma-idee van Powned is het oprichten van een politieke partij. “We beginnen helemaal from scratch, zonder ideeën, leider, etcetera. Leden en/of kijkers gaan alles bepalen. De bedoeling is dat het evolueert tot een echte partij en dat het ook daadwerkelijk iets gaat opleveren. Elke stap wordt uitgezonden op tv,” aldus Bennink.