Spring naar de content

Vakantiefoto’s gezocht

Ja, kom maar op met die foto’s van leden van het Koninklijk Huis! Niet de officiële, die een of twee keer per jaar onder regie van de Rijksvoorlichtingsdienst worden gemaakt, maar alle andere.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Als de Oranjes en het aangetrouwde spul en het grut eens van een spaarzame, zeer welverdiende vakantie genieten. Als ze op het door de overheid gefinancierde bootje over het IJsselmeer eh… varen. Als ze met te hoge snelheid de file passeren in hun AA-auto’s. Als… Enfin, u snapt de bedoeling.

De Rijksvoorlichtingsdienst legde op 21 juni 2005 aan de Nederlandse media een zogenaamde mediacode op en natuurlijk houden onze vakbroeders zich daar over het algemeen perfect aan. Nou, HP/De Tijd heeft nergens een handtekening onder gezet, dus voelen we ons vrij foto’s die gemaakt zijn vanaf de openbare weg te publiceren. Niet omdat ze nou per se interessant zijn, maar om een statement te maken tegen de belachelijke arrogantie van de RVD die, net als de leden van het Koninklijk Huis, betaald worden van… enfin. Ook als ze vakantie vieren. Wat ze overigens íetsje vaker, verder en duurder doen dan u en wij.

En van onze goede vriend Albert Verlinde hebben we geleerd: in huis fotograferen mag niet, op alle andere plekken wel. Dat we u niet op de bizarre gedachte brengen naast Joop van Tellingen in een kliko te gaan zitten.

Genoeg info? Reageer (onder het motto: geen woorden, maar plaatjes).