Spring naar de content

Slotervaart is dol op homo’s

Maken Marokkaanse pubers de openbare ruimte onleefbaar? HP/De Tijd nam poolshoogte op vier plekken waar zich recent incidenten voordeden. Het sinds jaar en dag beruchte stadsdeel, het zwembad, van de aanrandingen, de bioscoop met het sms-alert, en de buslijn door ‘Uruzgan’. Het is vakantietijd, dat scheelt. Maar toch, hoe erg is het?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het was een oer-Hollands tafereeltje. Een Marokkaanse twintiger in geel-zwart voetbaltuniek rolde een joint, hoofdschuddend gadegeslagen door een autochtone politieman. “Ga je nú blowen? Je moet zo voetballen!” De Marokkaan keek op. “Die joint is niet voor mij, maar voor hem” – hij knikte naar het ongeveer zestienjarige scharminkel naast hem. “Ach gut, kun jij dat niet zelf?” lachte de agent. “Zelfs ík kan dat ding voor je draaien.” De zestienjarige bromde iets onverstaanbaars en trok zijn Ali B-pet nog wat dieper over zijn ogen. Zijn oudere broer/neef/buurjongen overhandigde hem de rookwaar, stond op en liep het veld in. “Zet ’m op!” riep de agent.
Vorige week woensdag werd eens te meer duidelijk wat een flinke pot subsidie en wat goede wil allemaal vermag. Op het paradijselijke Sportpark Sloten voetbalden jongeren uit de beruchtste wijk van Amsterdam tegen een homo-elftal. Zoiets kan heel goed in Slotervaart, wilde het stadsdeel laten zien.

Maar laten zien aan wíe? Aan de Marokkaanse bewoners van Slotervaart? Dat was nou jammer, die waren bijna allemaal op vakantie in Marokko. Aan de pers dan? Juist, vooral aan de pers. Want het stadsdeel smacht naar positieve artikelen waarin de volgende drie woorden voorkomen: Marokkanen, homo’s, Slotervaart.

Lees het hele artikel in de HP/De Tijd van deze week.