Spring naar de content

Een groots gereformeerd excuus

“Jezus Christus is niet de enige weg tot behoud. Als iemand een deugdzaam leven leidt, komt hij ook in de hemel.” Schrikt u zich rot van dit citaat? Dikke kans dat u redacteur van het Reformatorisch Dagblad bent.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Deze krant publiceerde gisteren namelijk een in allerhaast geschreven artikel (niet op zondag klikken) over deze uitspraak van EO-presentator Arie Boomsma in gesprek met Frénk van der Linden). Reden tot publicatie, aldus de hoofdredacteur: “Zo’n uitspraak raakt immers de kern van de Bijbelse boodschap. En wanneer die wordt gedaan door een medewerker van een christelijke omroep is dat nieuwswaardig.”

Vanmiddag bleek echter dat het interview waarin Boomsma wat kritiek op zijn geloof had van juli 2008 te zijn. Foutje. Erger nog: hij was erop terug gekomen en had onder meer toegegeven dat hij ‘van dat gesprek een puinhoop gemaakt’ had.

Het dagblad gaat vandaag groots door het stof. Hoofdredacteur W. B. Kranendonk schrijft: “Het spijt ons. We zaten woensdag gewoon fout.” Hij verdiende er een veer mee van Andries Knevel. [[popup file=”2009-08/afbeelding_3_copy2.png” description=””Klasse!”” alt=”Tweet Andries Knevel” align=”left” ]] twitterde hij richting Kranendonk.