Spring naar de content

Fox News vindt Amsterdam nog steeds verdorven

Bill O’Reilly, de altijd objectieve, rustige en genuanceerde presentator van de Amerikaanse nieuwszender Fox News, heeft gereageerd op het filmpje The Truth About Amsterdam van de Amsterdamse filmmaker Robbert Nieuwenhuijs, die het filmpje maakte naar aanleiding van eerdere uitspraken van O’Reilly over het ‘verdorven’, ‘anarchistische’ Amsterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens O’Reilly is ‘drugsparadijs’ Amsterdam namelijk een ‘beerput van corruptie, prostitutie en misdaad’. Nieuwenhuijs liet in zijn filmpje zien dat het allemaal wel meevalt in Amsterdam, en dat drugrelated crimes, het aantal moorden per 100.000 inwoners en het aantal mensen dat ooit cannabis heeft gebruikt, in Amerika een stuk hoger ligt dan in Nederland.

O’Reilly noemt het filmpje ‘propagandistisch’, ‘links’ en ‘schattig’, en beweert nog steeds dat alle dubieuze mensen naar Amsterdam gaan, omdat je daar nu eenmaal alles kan krijgen wat slecht is. “It’s Disneyworld for those people!

<object width=”410″ height=”340″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/ucJwh0CRopQ&hl=nl&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/ucJwh0CRopQ&hl=nl&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”340″></embed></object>