Spring naar de content

Psychopaat vs. hoerenjong

Aan de ene kant van de ring: Hendrik Jan Korterink, schrijver van non-fictie crimeboeken als Bom in de Laurierstraat - De aanslag op Rob Scholte en Micky Hoogendijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Tevens de man achter www.misdaadjournalist.nl.

Aan de andere kant: Sidney Brandeis, artiestenmanager. Steevast omringd door oogverblindende Playmates. De Nederlandse Hugh Hefner (aldus De Telegraaf).

Onderwerp van twist: een artikel in Nieuwe Revu, uit 2005, waarin Korterink Brandeis beschuldigde van afpersing. Brandeis werd toentertijd gearresteerd en zat tien dagen achter de tralies. Negen maanden later bleek dat justitie op een valse aangifte (van oplichter Matt H.) was afgegaan; in 2008 betaalde ze Brandeis een schadevergoeding van 28.000 euro. Van Nieuwe Revu eiste hij 25.000 euro en een rectificatie. Het blad bood Brandeis een schamele 2500 euro. "Dat zwijggeld heb ik geweigerd."

Nieuws: Brandeis beweert nu dat 'achterbaks hoerenjong' Korterink zijn site gratis heeft laten bouwen door... Matt H. Belangenverstrengeling dus. Klopt dat? Korterink: "Matt heeft inderdaad geholpen met de registratie en de lay-out. Ik wist niets van websites. Maar dat was ná de rechtszaak." Krijgt Brandeis nog excuses? "Nee, want ik vind dat ik niet fout zat. Bovendien is Sidney een onaangenaam type, een psychopaat. Ik wil niet meer met hem in discussie."

Onderwerpen